Sunday, 22 July 2012

Nak org sayang kite??

Assalamualaikum..

Dh lama aku biarkan diar nie berhabukk.. fuuhhh aku tiup ckit supaya nmpk lebih cantik.. hekhek.. skrg aku agk bizy dgn job bru.. mklum la bln 9 nie de program yg dianjurkan oleh company aku an.. hope program ni berlngsung dgn jayanya.. kembli ke tajuk post aku..

semua org xske ble dri dibenci btl x?? klu blh nk elakkn perkra benci membenci nie.. sbb dr benci nnt bertmbhnye musuh.. jd blh try cbe tgk tips nie.. sama2 kte amalkn k??

--> Bila bangun tidur pada pagi hari sebelum ke bilik air, letakkan kedua-dua ibu jari tangan ke langit-langit, baca surah Tiga Kul sekali, dan ayat Qursi sekali dan sapukan hujung ibu jari kanan ke tapak tangan kiri dan ibu jari kiri disapukan plak pada tapak tangan kanan.


-->Gosok kudua-dua tapak tangan tersebut sebanyak 3 kali and then sapukan ke muka macam korang nak tampal bedak kat muka sambil baca Selawat Nabi 3 atau 7 kali. 

okey selesai mudah kan?? Insya Allah, dengan praktikkan benda ni, orang yang benci dekat korang akan sayang kat korang and kalau korang ada menyampah kat seseorang, korang plak akan sayang kat diorang. Haaaaa, bila dah takde perasaan saling benci membenci ni, dapat la  elakkan dosa pada orang lain malah dapat pahala plak sebab saling menyayangi antara satu sama lain. Wallahualam..

Friday, 6 July 2012

SeTtle :0

Assalamualaikum..

Okey Selesai.. tp satu jerk aku xsuke org menyebok kisah aku.!! hak aku lah nk tulis apa kat Blogger kesygn aku.. janji aku xde usik kain spe2.. korg kisah hidup aku jd aku letak la!! bkn mengaibkan korg la!! sepatutnya xperlu tersa bcoz statement aku xde mention nma sespe, owh mungkin korg think-think n benda tu jd kot! btw semua dah selesai.. yg ada nama korg aku xde bururk2 kn pon.. xde aku TULIS ITU INI.. cuma xsyok la org dok halang aku nak tulis itu ini kat blog kesygn aku nie.. eeyy.. xsuke xsuke.. KORG SETUJU KE KALAU ORG SOUND KORG SEBB DIARI ON9 KORG nie?? xkan??? cube tgk aku rasa yg nie je aku mention TERINGAT KISAH DULU_DULU .. hurm.. xpe la dah selesai pn wlupn aku thu masih ada ketidakpuasan dlm hati deorg.. lpas nie deorg pn dh setuju anggap je la xknal.. tp jauh disudut hati aku, bg aku masih kwn.. sbb aku bkn la jenis yg berdendam.. aku terima segala takdirnya.. xperlu marah xperlu dendam xperlu benci sbb ALLAH maha mengetahui.. membenci maksudnya kte menentang segala takdir-NYA ..

MY CHENTA HATi..

Thanx dear bcoz coming semlm.. wlupn cyunx org nie dlm penat, sggup dtg.. mana taknya gler ke hape!! blik2 kejew trus dtg manjung, semata2 menghadap benda yg tah apa2.. kwn aku pn gelak tau hal remeh nie pon blh jd mcm nie.. haiyak LIKE KIDS!!!  I LOVE YOU SAYANG.. THANX sbb awk sentiasa ada kat sisi org.. susah senang org awk ada.. org hope kita akn kekal hingga ke akhir hayat.. MISI awk pon dh berjalan lancar.. cri duit bnyk2 ye nak KAWEN cepat.. hehehe.. xsbr la YUNX.. kan awk dh geram cpat2 k mENIKAh.. huhu.. LOVE YOU lah.. Mama & Ayah dh setuju, Abah & Mak dh terima, atok jgn ditny okey jerk.. so!! kte jgn conteng arang kat muka deorg ye syg..

NIA

hahaha.. kawan aku yg sorg nie mmg pelik.. dye pny perasaan kuat.. tetbe jerk ada at kdai tu semlm.. aku xajk pon.. tetbe dye & laki dye ada kat cna n mcg aku ajk lepak.. alang2 menyeluk pekasam.. ha tgkkn je la wayang free.. haha.. pe yg ko & bf ko nilai mungkin la.. :)))

k lah jumpa lg diari On9.. nurkilan
WAWA ZULKIFLI

Wednesday, 4 July 2012

Yes!! peminat baru (",)

Assalamualaikum..

Hari nie, second last day aku kerja kat SNTT nie.. 2,3 hari nie org2 yg xpUas Hati ngan aku mncul blk.. why?? i don't know okey.. BTW sy xpnah jatuhkn org rasanya, sy xpnah bruk2kn org.. btol x kawan? xsilap sy kn post2 sy xde la kata org tue ini la itu la.. sy cma cter kebenaran!! kn?? btol x kawan? okey blog sy akn famous.. hahaha.. bawa la geng.. xtkt pon!

' bg sy, sy xde musuh, sy kawan ngan semua org, bg sy xelok berdendam, nnt titik hitam kat hati bnyk cgt... bila hati hitam, hati jd busuk.. kotor.. sy xnk bnda tu jd kat sy.. jd sy pon minta maaf la kat deorg tp melalui fb.. sbbnya semlm ye sy pns hati, tp hari ni semua tu dh ilg.. memaafkn lebih baik, jd org2 disekeliling pon nshtkn sy spya sy xpyh bertemu muka.. jd sy pon dgr nsht2 org2 disekeliling sy.. n sy sendri tndukkn ego sy minta maaf kat deorg.. wlupn dlm fb hati sy ikhlas.. sy bkn xnk jmpa, tp sy letih la ngan semua nie.. sy dh bosan ngan benda2 nie!! sy xbek mana sbb sy insan biasa.. xsilap sy kan, sy xpnah cter pape pon hal deorg ta pnah ambil thu dh.. tp pelik x?? stu office mereka thu ksah Chenta Hati sy yg dulu.. mulut spe krg ajar? deorg kata apa sy diam, sy bls dgn bahasa yg baik.. mereka tetap nampak salah org.. slah sendri sume cnmpk begitu juga lah sy.. xpe lah, sy ikhlas minta maaf ngan awk-awk semua.. sy xde dendam.. sy pon dh maafkn awk2 semua.. i swear i never disturb u ollz.. so!! tlg lkukan benda yg sama k. :)