Friday, 30 September 2011

hah!! nak tau LELAKI merajuk x??

Diam Seribu Bahasa : Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

Buat Tak Tahu : Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

Menolak Untuk Makan Bersama : Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi" (walhal perut lapar... nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan... )

Masam Muka : Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

Baca Surat Khabar : Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.

Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam : Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!

Keluar Rumah Tanpa Beritahu : Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!

Matikan Telefon Bimbit : Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

Hisap rokok : Macam tak pernah dapat rokok setahun...

Friday, 23 September 2011

statement!!

bca statement nie..

lee zaa : apakah hukuman untuk perempuan yang tergedik2 nk ambik balak orang ...hrmmm mood pening..
 wei gurlz!! utk pengetahuan kau bkn aku yg tergedik2 k.. kau yg tak pandai jg!! jd jgn nak salahkan aku la.. klu bertepuk sebelah tgn tak kn berbunyi!! aku tak berniat nak rampas, tp sbb syg yg hadir kat dri aku n dye yg membuatkn kmi berstu!! dye tkt nak trus trg sbb kau suke mengadu!! ckit2 report abg!! kau kongkong dye mcm dye tak de kehidupan len.. maaf lah pengakuan dye sendri yg aku adalah jantung dye.. :) jd jgn salahkan aku n if ta puas aty fce to fce ta pyh nak pndang sleck la kat org!!

sedeyh. .

assalamualaikum. .

semalam.. sy fight ngan dye.. sume punca salah faham.. aku dah kata tolong jgn TIPU aku.. tp again n again.. org kte dye nak jga aty tp aku tak pinta sume tue!! aku cuma nak jujur dlm perbuatan jerk!! if dye selindung mcm mn pon akhirnye tetap kantoooi jga dgn aku.. mlm td aku dah wat keptsn ta mo lg teruskan hubngan nie.. wlupon perit wak aku tp aku tak sggup terus ditipu.. aku igt keptsn nie dpat epy kan dye but aku silap bkn dye jerk sma2 merana.. amik KAU!! padan kan MUKA kau WAWA.. gatal cgt wat keptsn tnpa berfikir.. nak sgt ikutkn perasaan marah tue.. lepas dye jumpa awek dye, dye dtg umah aku.. time tue lak aku ngah lepak at padang dpn umah.. aku tak nak jumpa dye tp SITI kta gy la.. aku pun gy, dye suh masuk dlm aku nie an jenis KETEGAX ckit aku kta tak nak 3x aku ulang smpi dye panas aty n dye pon blah ngan lajunya bawa kete tnda protes.. pergh . . cuak gler.. n aku pon ntar mcg pe lg sma2 ngah panas aty mcm2 kuar!! nset yg kteorg tukar dye pulang blik nset dye plak at aku.. ha!! basah aku!! esoknya AMY kta dye tak nak gy kje, deowg kte dye nak jd mcm dulu sbb aku wat mcm tue!! aku sedeyh gler.. aku pon mengalah minta maaf.. tp dye ttap marah.. dlm marah2 lalu jg dpan umah!! rindu la tue. . tp msih ego lg!! tetbe dye mcg aku..

zarul: sya ngaku, sya mmg x blh lpe kan awk..
wawa: sy pon sma.. xbley lpe awk. .
zarul: klu da tau tak bley, npe sggup hntr msg yg mcm tue semlm??
wawa: merepek mcm2...........................................................
jam 12.34am dye nak jumpa aku.. dye pon dtg umah..  kteorg gy lepak kedai makn.. bincang la.. rpenye dye syg aku seikhlas aty dye.. dye ckp jgn wat dye can tue da.. yg pling besh ayt dye.. "awk tau kan sya syg awk, awk jgn wat lg mcm nie".. awk... sy pon syg awk.. INSYAALLAH sy tak kn ulang lg klu awk tak skitkn aty sy dah..

azwa@wawa_affendy@yan


Thursday, 22 September 2011

racun atu madu??

assalamualaikum..

Dalam kehidupan kite kne pndai wat pilihan.. klu korg diberi pilihan an, korg nak pilih MADU atau RACUN??
aku tau klu yg pempuan mesti pilih RACUN.. sbb mne ade pempuan yg sggup plih MADU.. btol tak?? dlm dunia sekeliling aku beberapa pempuan ade jerk yg plih MADU termasuk la aku sbbnye sggup bermadu kerana SAYANG .. mesti korg terfikir BAPA BODOH pempuan tue, blom kawen dah nak berMADU kan?? sumenya bersebab.. kdg2 sbb egois, kdg2 sbb dah nak syg nak wat cne..SAYANG tue hadir bkn nye terpaksa atau dipaksa, tp sbb keikhlasan hati.. jd korg ta ley salahkan spe2 klu bnda mcm nie berlaku..org ke-2 slalunya dipersalahkan.. tp korg jgn silap kdg2 LELAKI tue yg plih nak tggung risiko wlupon gurlz tue dah tolak.. jd yg FIRST tolong jgn slahkan yg num 2!!

*keistimewaan BERMADU :
  • hubungan tidak akan bosan.
  •  akan terasa sangat dihargai. 
  • yang penting num 2 selalu diutamakan n tahu setiap pergerakan.. 
  • dye akan jaga hati kite selagi mampu.

*kelemahan BERMADU:

  • terpaksa biarkan dye mcg ngan yg FIRST.
  • bersabar dengan cerita yg selalu org sampaikan.
  • terpaksa kuar secara cover2.
  • kne berlakon ble ade depan mata n sabar dgn pe yg berlaku dpan mata.

tpi aku nak igtkn klu korg btol ikhlas jgn iraukan pe yg org kta.. TABAHKAN hati.. iht selg dye belum bernikah n jd hak milik spe2 korg berhak dengan hubungan tue,.. bkn salah korg, bkn korg yg pinta tp sbb adenya SAYANG!! jgn risau klu korg bertepuk sebelah tgn bnda tue tak jd ny sbb LELAKI tue pon SAYANG korg!! k.. :)

Wednesday, 21 September 2011

sIape dYe??



Assalamualaikum.. 
heelo.. sume.. wah!! hari yg indah ditemani yg tersyg.. sy HAPPY HAPPY HAPPY. . tau tak.. sekarang dye dah tak sakitkn HATI sy lg..  tp lpas nie tak tau la.. korg mesti pelik an cpe la LELAKI tue coz waktu kat post yg lepas aku tak de cter pon pasal dye.. Nie aku nak cter at lu owg pasai dye ckit meh.. 
NOVEMBER 10 aku mula kenal ngan sorang mamat nie.. nama dye bnyk, org pempuan slalu pnggil dye nma ZARUL klu lelaki pnggil dye YAN.. ha!! Bnykkn nma dye?? Aku slalu pnggil dye JERUNG JANTAN sbbny?? Secret la.. cre kteorg knal plik banyak.. mula2 sbbnye aku de pgg SATU RAHSIA BESAR dye t tme tue ktowg tak knal lg.. ha!! Cm ne ley de rahsia an?? Ade la.. hehehe.. n then stu malam tue aku uar jln2 ngan WAN HANA HAIKA.. dye plak ngah JUMPA GURLZ dye kat umah sewa yg sma dgn aku.. kmi pon kuar jln2 secara tbe2 de org slow sebelah kmi, aku pon terkejut n cube utk memecut nmun dgn cepat dye suh slow n minta aku simpan rahsia dye, aku pelik hahah dlm kesempitan aku amik kesempatan.. (JAHAT sekejap) aku ckp : boleh tp dgn syarat top tok aku.. hahaha.. aku pon bg num CELCOM aku n dpt la toppnye.. n dye m.cll num aku gy tau tu num dye n tny dah dapat topp ke blum.. itulah detik permulaan ktorg knal..

NOVEMBER 10 aku mula kenal ngan sorang mamat nie.. nama dye bnyk, org pempuan slalu pnggil dye nma ZARUL klu lelaki pnggil dye YAN.. ha!! Bnykkn nma dye?? Aku slalu pnggil dye JERUNG JANTAN sbbny?? Secret la.. cre kteorg knal plik banyak.. mula2 sbbnye aku de pgg SATU RAHSIA BESAR dye t tme tue ktowg tak knal lg.. ha!! Cm ne ley de rahsia an?? Ade la.. hehehe.. n then stu malam tue aku uar jln2 ngan WAN HANA HAIKA.. dye plak ngah JUMPA GURLZ dye kat umah sewa yg sma dgn aku.. kmi pon kuar jln2 secara tbe2 de org slow sebelah kmi, aku pon terkejut n cube utk memecut nmun dgn cepat dye suh slow n minta aku simpan rahsia dye, aku pelik hahah dlm kesempitan aku amik kesempatan.. (JAHAT sekejap) aku ckp : boleh tp dgn syarat top tok aku.. hahaha.. aku pon bg num CELCOM aku n dpt la toppnye.. n dye m.cll num aku gy tau tu num dye n tny dah dapat topp ke blum.. itulah detik permulaan ktorg knal.. haha.. first kuar an dye kt org gy T.I waktu yg kuar AKU, SYIMA, DYE n ABG ZAM. . kteorg gy pusing2 T.I, KARAOKE n MAM at kdai WANA.. time tue besh bangat deh.. deowg blanja makan SIAKAP 3 RASA.. heheh ni sume gara2 syima yg nak.. pas tue time balik de tragedi kereta yg kteorg nek tetbe DRIFT.. pergh time n yawa aku 50/50 doe.. first time jd cam tue kut.. lpas tue dye pujuk aku.. so romentik (mcm setan an).. lpas tue ktorg seperti bese.. lepak at WESTERN ramai2 n hari2.. waktu pun berlalu.. aku hanya anggap dye seorg abg sbb waktu tue aku masih sayang at EX aku JOCKER.. dye ade minta tweet2 an aku.. tp ..... smpi stu hari ktorg GADOH besar n lama kut.. nie sume punca salah faham.. *geram len kali tny dlu bru nak tduh jgn dgr ckp org.. time tue msing2 EGO.. biar bergadoh.. aku rasa sedey ngan dye sbb time tue jga aku ngan SAHABAT2 aku pon ta okey.. aku sorg je jalani hidup.. time tue aku dibawah.. aku btol2 rasa tertindas,.. n aku rindu kteorg yg dulu.. sakitnya hati aku time tue smpi kwn2 aku pon tipu n wat aku gaduh.. lam jga kte org gaduh hampir sebulan.. bygkan time gadoh DYE kuar ngan AIKSHAH nek motor.. mcm2 cter aku dgr.. mcg, cll,.. pergh terasa dipermenkan siut. . tp igt aku berdiam diri?? aku pon balas dgn cra kasar gak.. tp aku bkn kuar ngan dak LAKI.. dpan MATA dye aku LEPAK.. hari2 kteorg sling sakitkan aty antara satu sama lain.. smpai satu tahap msing2 dah ta ley sabar n luahkan pe yg kteorg rsa.. lpas dri tu kteorg rapt mcm dulu n lebih rapat dari dulu.. n start tue dye bnyk amik aty aku.. wat aku epy, if sy ade mslh dye wat aku gelak.. kdg2 aku rsa kenangan dulu wujud .. dye mirip ex aku tp aku tau dye adlh dri dye.. feuww jiwang la PULOK.. semakin hari semakin sayang.. mcm lgu aji dan nurul tue... tue yg terjd.. kteorg mkin CLOSE n CLOSE.. n now dah mcm KAPLE wlupun tak DECLAIRE yg sah lg.. hahaha.. tguu msa ktanya.. yea.. HAPPYNYE.. aku hope dye pegang kata2 dye n tak lupe jnj dye.. HA!! bkn pe sbb dye dah jumpa fam aku.. n mcm2 membebel kat FAM aku smpi FAM aku pun dah amanahkan jga aku.. AMIK kau WAWA ZULKIFLI.. dah tak boleh NAKAL n JAHAT mcm dulu lg.. 


*p/s wat awak.. : saya nak bagitahu saya dah mula sayang awak macam yang awak minta dulu kat saya.. tapi saya tak dapat bagi cinta sebab saya belum hak milik awak..saya harap awak hargai saya seadanya k.. SAYANG AWAK. .

Saturday, 17 September 2011

sAkiTnYe HAti SaYA!!

hurm.. tgk de jerk benda yg nak jd dr pgi smpi petang.. rupe2nya sume perasaan yg aku rasa tu untuk memberi petunjuk yg malam nie aku akan rasa lebih sakit dri sume tue.. sakit yg aku rasa goreng telur td lebih tak berapa sakit dgn pe yg aku rasa skunx, perasaan panas aty tumpah air td ta sesakit pe yg aku rasa skunx n pe yg aku rasa na jerit td lebih teruk aku rasa nak jerit skunx.. HANYA TUHAN yang tahu betapa sakitnya HATI aku ble dye mungkir JANJI dye malah lebih teruk bile dgr dye kuar an GF dye..

untuk ZARUL:
perasaan aku kat kau dah mula kuat!! aku dapat rasa if kau tipu aku!! aku tak suka ditipu!! bpe kli nak ulang AKU TAK SUKA DITIPU!! FAHAM!! aku tau wlupun aku yg ke-2 tp tak bermkna kau bleh TIPU aku!! kau tak rsa ape yg aku rsa.. sakit!! perit!! mmg aku cuba berlakon utk senyum tp dlm aty aku?? kau tahu?? wlupun kebenarannya ssh aku nak trima!! tpi aku yg plih jln nie.. jd aku kne terima tp aku tak bleh trina ble kau cuba TIPU aku.. aku pernah halang n larang kau kuar an gurlz ko?? tak an?? jd npe perlu TIPU?? ary ni kau JANJI an aku, ko nak KUAR berdua an AKU tpi pe yg jd?? aku tak kisah klu ta jd.. tp mula2 alsn kau, kau kta kau nak teman yop n yong.. pas tue ble aku tny lgi ko bg alsn umah yong baiki moto.. k aku percye.. aku ckp nnt mcg ble dah settle.. tp pe yg ko wat?? (hati tgh panas nie). . ko tny aku at mne.. aku kata aku at western!! selalunye ko akn marah ble pergi tak gy tau tp kli nie ko mcm rileks aku diam kn lg.. n tetbe AMY pon smpai.. aku tanya AMY mne ko.. dye COVER ko dye kata ko DEMAM start tu aku dah dapat tangkap ko pumye HELAH!! ko diamkan diri ko!! aku mcg ko ta balas..
wawa : salam. . awk if awk na kuar ke mn2 n ngan cpe2 je jap gy awk gy tau sy ea. . jgn tpu or b'dalih. .
zarul : (empty)
wawa :awk at ner?? amy kta awk ta chat btl ke??
zarul : (empty)
beberapa minit lepas tue..
zarul : assalamualaikum..awk, sya mintak maaf bnyk2, mlm nie sya jjr dgn awk, sbb sya syg awk.. Mlm nie sya kuar an liza.,maaf kan sya sbb x dpt jmpe awk mlm nie.
dgn pantas tanpa dipinta airmata aku mengalir. .SITI n ATI yg tenangkan aku!! aku menangis wat pertama kalinya di khalayak ramai sbb terlampau sakit hati.. aku dah agak dah.. tp aku tak pernah marah.. cume aku geram.. lg pon aku sedar spe dri aku nie..
AWK sy doakan awk BAHGIA dgn dye.. saya cuba undurkn diri tp awk marah sy.. sy kesian at awk.. sy tak nak awk ssh.. awk ta pyah ja hati n perasaan sy..  tp jg la hati n perasaan GF awk.. sy terima seadanya.. sbb sy HANYA YANG KE DUA DALAM HIDUP AWAK.. salam sayang buat awak.. 

hAri yg MALANG :(

assalamualaikum. .

Malam sume.. hari nie hari ni yg tak bape indah dalam hidup aku.. mcm2 benda yg dah jd at aku ary nie.. owg kta sudah jatuh ditimpa tangga kate kan.. ntah la mungkin perkara yg jdi at aku utk memberi petunjuk pe yg jd mlm nie.. p/s : tu la td siang bkn men sonok cgt!! amik kau an da nanges. .padan la muka kau wawa oi!!
nak tau benda pe yg jd ?? k ea ni yg terjd:

  • first yg berlaku tgn aku melecur sebab GORENG TELUR.. (hahaha korg mesti tgh gelakkn aku an sbb greng telur pon tgn ley melecur.. cis!! hampeh btol!!.. dah2 la gelaknya) perasaan aku wktu tu sakit n pedih..
  • second waktu tgh mam tetbe air tumpah!! pergh.. dgn perasaan terkejutnya aku menjerit SITI!! ha!! wat blik air.. hehe perasaan aku tme tue panas aty. . tp sejuk selepas dtg seorg mamat nie n pas minum air siti wat td.. heheh
  • third tgh aku khusuk mengadap laptop n download lgu yg ssh payah aku dpt tetbe laptop terpadam!! eyy ngek tol.. aku igt knpe, rpenya wayar laptop tertarik!! mak oi ta abes lg downloadnye.. klu ye pon tggu2 la.. !! perasaan aku time tue aku rsa nak nak jerit!!



Friday, 16 September 2011

BeTul kE??


Assalamualaikum..
Lama gler doe aku tak post at blog nie, sbb tak de bnde yg menarik. Lagipun skunx ny au bzy ckit meh. . mklumlah bled ah dlm bidang pelancongan ni.. jd bzy gurlz meh! wah!! Penat masih terasa selepas 4 hari 3 mlm pergi bercuti.. hehehe.. (smbil sengih2). . dari PERAK ke segamat (JOHOR) ke PAHANG. . hah! ! perjalanan yg agk lma bersama MARIATI dan 2 org manusia + seorg yg bergelar mak kpd kwn aku (pelik-pelik aku nie) . . selama aku at sna aku epy cgt tp dlm msa yg sma aku sakit hati. .  ha!! Plik an. Ntah ar mcm2 da jd tp ble kat can aku lupe sgla mslh kat perak. . tp ta ley la dok lma2 sbb NOORASHIMAH n SITI NURSAIDATUL SHARINA ku biarkn. . 

sbnrnye aku nak cter ckit ksah aq.. ta tau la pe yg de at aty aq nie.. btul ke atau sekadar mimpi.. aku break ngan ex aku MOHAMMAD RIDZUAN SHAFIEE pd OGOS 10. . aku syg cgt kat dye sehinggakan fam dah merestui hubungan kmi.. tapi sayang (dalam nada) hehe.. sume tu tak mcm yg disangakakan.. *kusangkakan panas berpanjangan rupanya gerimis mengundang. . skung da sethun lebi kteorg ptus.. n mksdnye da sethun jg la aku SINGLE.. wah.. bTOL ke nie?? Cam ta cye je doe.. hari demi hari masa nan berlalu.. feeuw mood jiwang plak.. aku meniti kehidupan tak seperti selalu..hidup tanpa teman istimewa, sunyi dan sunyi. . bg aku WAKTU tu CINTA dah ta dew lg tuk LELAKI dlm eydup aku. . heeh nampak tak aku SAYANG dye sgt2. . tu la lelaki ble tak sayang tak cinta meminta2 sume tu.. bled ah syang dah cinta tak pernah nak hargai. . sial jerk !! bodo jerk!! Bengang. . dah tukar MOOD MARAH. . hidup aku sepenuhnya di CANGKAT LADA, PERAK bersama kwn2..

mula kehidupan aku disini aku cube lupekn segala ttg dye, aku kenal ngan sorg mamat ni yg digelar MAT SALLEH kat cni.. muka dye ade mcm kacuk la nme dye MOHAMAD FAHMI yang lahir pda 31 mac 1992. . first knal wktu kat pagar tme blk klas dye pnggil wei bju itam ce cni jap, kjap je.. nak num fon bley?? Tme tue aku still an JOCKER  k aku pon kta la bg num kmu ty aku m.cll.. dtik permulaan knal dye. . first kuar tgk wayang an SITI n ACHIK. . tme tue dye still de gf.. kmi cme kwn bek.. dye percya aku smpikn dye cerita everything ttg dri dye. . ( utk pengetahuan ko aku msih simpan segala rahsia ko tp ko) . .namun  bak kta org cinta tak boleh dipaksa. . first knal kmi cume TTM.. aku ta mmpu jd lebih sbb aku msih ta mmpu lupekan J0CKER.. aku msih mencube dan mencube. Nampaknya kmi mmg tak serasi, berbeza pendapat, bertentangan perangi.. aku bukan seorg yg pndang harta, aku bkn seorg yg ingnkn paras rupa.. aku cma nak seorg yg paham akan sikap n tingkah ku.. AKU TAK SUKE DIKONGKONG lA!! Itu yg berlaku waktu aku berkwn ngan dye. . bru kawan wei blum kaple lg. . dye ade minta sygkn dye lebih seorg kwn tp aku ta mmpu lkukan sume tue.. akibat drpd tu kmi pun mula renggang n bergduh setiap hari.. hari2 de je yg ta kne sehinggakan stu kejadian yg wat dye benci aku kot.. biarlah dye nak benci aku, tp aku ta suke benci org sbb aku bkn jnis benci org.. wlu pe pon, ntara kte bnyk jg kngn wlupn hanya sementara. . aku tak kn lupe kngn2 kte.. skung dye dah bahgia bersama insane yg disayangi dak klas aku jg nme dye NURUL ASYIKIN.. deorg mmg serasi.. sama cntik n nsem.. ha!! Nampak tak serasinye?? Aku da korg berkekalan k.. tp aku sedey sbb skunx ny ktorg bergduh n tak bertegur spe.. knpe?? Tak thu ar nak kte.. aku ttap nggap dye kwn aku sbb aku msih igt jnj dye wktu at taman KLCC wlupepon berlku aku ttap kwn dye..

aku ada 4 org sahabat yg paling aku sayang WAN HANA HAIKA, NOORASHIMAH, SITI NURSAIDATUL SHARINA n MARIATI. .  tp post kli nie pasal kaum LELAKI nnt aku cter ttg kami shabat nie yer. . aku kat CL 24 jam ngan kwn2 aku nie.. tak pernah lari wlu sedetik. .